I samband med dubbelmordet på IKEA Västerås under 2015 blev Mattias ett välkänt ansikte i media efter att ha ansvarat för krisarbetet på IKEA varuhuset i Västerås.

Under sin tid som Sverigechef för Stadium fick han än en gång hantera en kris, denna gång terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm. Boka gärna upp en föreläsning med den "Ofrivillige krishanteraren" eller bjud in Mattias för att prata om mediahantering, eller vikten av det kommunikativa ledarskapet. Mattias är en uppskattad föreläsare som med inspiration, fokus på ledarskapet och tempofyllt agerande fångar publiken, erbjuder tid för reflektion och varvar alltid allvarliga budskap med humor och självdistans.

Den ofrivillige krishanteraren

Hur agerar du som företagsledare när krisen slår till – när ett dubbelmord inträffar på din arbetsplats? Mitt i allt tragiskt som inträffar behöver en kris hanteras. Ledarskapet ställs på sin spets och de initiala åtgärderna kan hjälpa eller stjälpa. Gränsen är hårfin. Genom egenupplevda händelser guidar Mattias publiken genom en skrämmande händelse - hela tiden med fokus på ledarskapet, gränssättningar, värderingar och vikten av närvaro.

Hantera media | Mediaträning

Mattias har under sin tid som företagsledare alltid haft en positiv och öppen inställning till media. Under flera år har han fungerat som utbildare och inspiratör i en rad olika mediaträningar/utbildningar inom IKEA och en rad andra företag. En workshop/föreläsning om huvudbudskap, vikten av bryggor, enkelhet och snabbhet och om varför ironi och humor är helt värdelöst i mediasammanhang.